rightitem

2015. Tavaszi Spartacus Kupa

2015.03.14-15.

Március idusán a különleges ünnepi hétvégét (a 6 jegyű Nemzetközi π-napot és a vasárnapi vásárlás alól való felszabadulás ünnepét ;-) a Tavaszi Spartacus Kupán töltötte a Csapat - már aki nem a Liburnija O-meeting-en indult. A terep érdekes, sok domborzati formával, meredek oldalakkal és változatos növényzettel, állítólag még hasonlatos is a török terepre, amire a szent móros különítmény gyúr.

 

Ahhoz képest, hogy Létra szerint Spartacus Kupa nincs eső nélkül, kiváló futóidő volt, csak első nap szemerkélt egy kicsit, de rideg tartású csapatunk kiköltözött a sátorba, hátha ez meghozza a tavaszt.

A verseny különlegessége a 16-21 kategóriákban az első napi tömegrajt volt több féle tömegoszlató betéttel, mint farsta, szabad pontfogás és választható pontok, amit másnap egy szintén farstával fűszerezett vadászrajt követett. A pályakitűzők nem fogták vissza magukat, alig volt fix pont az első napi pályában, aminek a magvát egy XXL-es pontbegyűjtő adta. Ez akár nagy bolyozást is eredményezhetett volna, de nem így alakult, viszonylag jól szétszóródott a mezőny. Felnőtt férfiaknál az élbolyt Berci vezette, aki hibázott egy nagyot magával rántva követőit, így a nap hőse Kazi lett, aki profin, kapkodás nélkül megnyerte élete első felnőtt versenyét a finn sztárvendéget is maga mögé utasítva.

Második nap kicsit hűvösebb, de száraz időben futhattunk, sok szoros rajttal.

Felnőtt nőknél első napi győztesként Luca indult elöl, de fél percen belül indult utána egy finn versenyző, Nittynen Marjo és Füzy Anna, így eleinte hárman csatáztak. Nittynen egy hosszú átmenetben elvesztette a fonalat az úton, majd többet is hibázott a részidők szerint, így a végén ketten hajráztak és Luca szerezte meg a győzelmet.

N18-ban Csenge az első napi egy perces hátrányából unalmasan hatalmas előnnyel győzött. Ildike sem adta alább, N35-ben nyerte az összetett versenyt.

F14-ben Áron fölényesen nyert a második nap, ha első nap sikerül egyből a saját térképét elvennie, biztos összejött volna legalább egy összetett dobogós helyezés is.

Felnőtt férfiaknál a második nap kimagasló teljesítményét Berci nyújtotta, aki 8. helyről az élre futott, mindössze 4 másodperccel kapott ki a finn összetett győztestől, elmondása szerint csak egy kis küzdőszellem hiányzott az utolsó emelkedőn. (Na ezt kell megjegyezni a tétversenyekre!)

Számomra nagy élmény volt ez a versenyforma, a 2. nap mertem másfelé menni, mint a körülöttem levő tapasztaltabb tájfutók, így életemben először kipróbálhattam egy valódi versenyzős tájfutást, Kazival, Nagy Pistával, a közepén Zsebe Istivel és Létrával sokszor találkoztunk és mentünk több felé, mégis maradtunk hárman a hajrára. Azt az egyet sajnáltam, hogy a végén nem volt farsta, ami még izgalmasabbá tehette volna a versenyt.

WP

Összetett dobogós helyezéseink

N35 1. Viniczainé Kovács Ildikó
N21 1. Szuromi Luca
N18 1. Viniczai Csenge
N18 3. Gáspár Kata
F45 3. Viniczai Ferenc
F21 2. Kovács Bertalan
F21 3. Kazal Márton
F18 3. Szuromi Mátyás
F16 2. Kovács Barnabás

Képek