rightitem

ONEB 2015

Azt hiszem, bátran mondhatom sokunk nevében, hogy egy fantasztikus hétvégénk volt a Pilisben! Mind eredményileg, mind hangulatilag, mind, ha a kihívás részét nézem… és még sorolhatnám.
Teljesen őszintén megfogalmazódott bennem mikor hazaértem, hogy még, még sok ilyet, most és azonnal! Ez az, amit ennyire szeretek ebben a sportban, hogy annyi minden benne van: a természetben vagyunk, együtt vagyunk, küzdünk sárral, köddel és bármivel, sikerek és olykor kudarcok is érnek… de hát tudjátok Ti ezt. Hihetetlen egy sportágunk van – nem cserélném le semmire!

Bővebben: ONEB 2015

Hosszútávú Országos Bajnokság (2015)

Üdvözlöm az olvasókat, megint a Hosszútávú Országos bajnoksághoz érkeztünk, fogadjátok az elemzésemet, melyről ilyen korán még nem tudom megtippelni, milyen mértékben lesz kimerítő.

Bővebben: Hosszútávú Országos...

Liburnia O-meeting 2015

2015. március 13.-án négyen (Kersity András, Mező Éva, Tóth Marianna, Gyenizse-Nagy Balázs) indultunk el Pécsről a Krk szigetre, az ott megrendezett Liburnia Orienteering Meeting versenyre. Később csatlakozott Fluck István is. A versenyre Pécsről még Pataki Gábor és Pataki Réka is jött.

 

Bővebben: Liburnia O-meeting 2015

HOB - a jó nap

 

Minden szezon első Országos bajnoksága a Hosszútávú. Ifiben még szerettem őket, mert a tájfutáson kívül nem nagyon befolyásolta már az eredményt. Juniortól kezdve mindegyik hosszútávún eléheztem, főleg a tavalyin. Felnőtt kategóriában a tervezett 150 perces győztesidő miatt az eredmény nagyon kis hányadát teszi csak ki a tájfutás. A legtöbbet az, hogy mit ettél az elmúlt héten, tegnap este,mennyit aludtál, mikor, mit, mennyit iszol és eszel a pálya közben. Futás alatt nem igazán lehet érezni az eléhezés közeledtét, egyik pillanatról a másikra aludni akarsz, enni, lepihenni, jön az émelygés, stb. A tavalyi rosszul sikerült hob után ettől nagyon féltem ( csak vízzel frissítettem, és egy sütikét vittem a zsebemben, amit Luca sütött). Emiatt "nem veszthetek semmit", mindent kipróbáltam ( a versenyen :) ), hogy ez ne következzen be. Szénhidrát-kúra, egyéni frissítők. A verseny előtt még utoljára próbáltam az eszembe vésni ( www.youtube.com/watch?v=WXuYVO1X-F4 ), hogy fontos a hibamentes futás, hogyha folyton azon aggódok futás közben, hogy jaj de fáradt vagyok, ki fogom-e bírni, túl gyorsan futok...?

Bővebben: HOB - a jó nap

Lipica Open 2. nap - rossz nap

Lipica Open 2. nap

A Lipicát már régóta vártam, már februárban tudni lehetett, hogy 14 Norvég és 12 Cseh felnőtt válogatott vesz részt a versenyen. Gondosan összeszámoltam, a junior címekkel együtt 12 világbajnok volt a 125 fős mezőnyben.

Az első napról nem beszélnék sokat: A terep jól futható(a 2. napihoz képest), volt róla régi térkép, nézegettem, készültem, koncentráltam, jól ment, 7. lettem. (A norvégok kocogtak, mert pihenőnapjuk volt)

A második napról azt lehetett tudni, hogy meglehetősen sziklás. Ez azt jelenti, hogy (ezt majd a térképen nem fogjátok látni) a fehér jel alatt sziklamező van. Ez azt is magában foglalja, hogy a sziklamező jel alatt mi lehet. Lehet, hogy már a korai aggodalmaskodásom és a bokaféltésem vezetett a versenyem végkimeneteléhez. Nem tudom, hogy hosszú lesz-e, de van mit leírnom.

Bővebben: Lipica Open 2. nap - rossz nap

1. oldal / 2