rightitem

Egy hét Finnországban

Június 11-től 18-ig Finnországban jártunk, először 10 fővel, majd még Dorka és Lurkó is csatlakozott hozzánk. Utunk célja a Jukola volt, amit idén Jämsä-ban rendeztek meg.

 

 

 

 

 

Először a repülőtérről egy edzőtáborba mentünk (egy közel 50 fős buszt küldtek tízünknek), ahol péntekig voltunk. Ez az edzőtábor Vierumäkiban volt. Itt öt futás volt, szerdán és csütörtökön kettő, pénteken egy. Az edzések helyszínei a szállástól legmesszebb 2 km-re voltak, így mindegyikre gyalog mentünk. Minden edzésen három pálya közül lehetett választani. 

Szerdán egy 1:15000-es térképpel kezdtünk a Finn terepekre ráhangolódni, majd délután egy sprint edzéssel folytattuk. Este még elmentünk szaunázni, majd mölkkyzni. 

Csütörtökön délelőtt útvonal követős edzés volt, délután pedig domborzati térképpel kellett leküzdeni egy nem túl könnyű pályát a három közül. Este kipróbáltuk a curlinget a jégpályán, majd Berci adott egy 2 órás koncertet az étkezőben. Pénteken csak egy 40 perces futást iktattunk be az esőben, mert készültünk az utazásra, mivel péntektől keddig családoknál aludtunk, a jukolai szombat estét kivéve. Indulás előtt Berci még egyszer zongorázott egyet, most már nagyobb közönség előtt.

A Jukola helyszíne, mint már írtam, Jämsänál volt. A célterület egy magasfeszültségű vezeték körül volt. A bal felső kép alsó részén látható fehér részen ill. a Myllymäki feliratnál voltak a sátrak. A bal alsó képen kinagyítva látszik a befutó és a váltás. Három befutó pont volt, a 222-es a tisztás sarkán, a 333-as az útkereszteződésben, és a 444-es a kerítés sarkán. A befutó közepén még fel kellett kapaszkodni egy hídra is, majd a cél után következik egy kanyar, ami után el kell venned a társad térképét, és elvinni a váltópontra. A kifutó szakasz egyben a bemelegítő terület is volt, ezért nagyon kellett figyelni, nehogy összeütközzél egy bemelegítő személlyel.

A megmérettetés szombaton a Venlával kezdődött, aminek ottani idő szerint 14:00-kor volt a tömegrajtja. A PVSK-s lányok a 118. helyen végeztek az 1141 értékelhető csapat közül. A csapat tagjai futási sorrendben: Péley Dorottya, Pataki Réka Dalida, Viniczai Csenge, Szuromi Luca.

A Jukola tömegrajtja Finn idő szerint 23:00-kor volt. Csapatunk 331. lett az 1383 értékelhető csapatból. Ez is szép eredmény. A csapat tagjai futási sorrendben: Baumholczer Máté, Turcsán Gábor, Kovács Bertalan, Pataki Gábor, Gyenizse-Nagy Balázs, Viniczai Ferenc, Werner Péter.

Hétfőn még edzettünk egyet, majd bementünk Lahtiba körülnézni. A bevásárlóközpont után lementünk a kikötőbe, onnan felsétáltunk a szoborparkba, majd egy pár sportpályán keresztül elsétáltunk az autókhoz. Érdekes volt látni egy mölkky pályát! Ez után elmentünk még egy utolsót szaunázni, és mölkkyzni.

További itt készült képek: