rightitem

Megyei hosszútávú bajnokság

Az év első versenye az Igaz Béla emlékverseny volt most hétvégén. Egyes kategóriákban hosszú távú pályákkal.

 Reggel még esett az eső, de szerencsére mire a verseny elkezdődött elállt. Így csak a sárral kellett megküzdeni a Gyeni által tűzött pályákon. A verseny Rácz- tanyán volt, töbrös terepen.

A rajtlistát megnézve nem nagyon örültem, mert én indultam elsőnek és Filó indult utánam két perccel. Az volt a taktikám a pályára, hogy minél tovább meneküljek Filó elől. Ez nem teljesen jött össze, mert az egyes pontról kifele jövet már láttam, hogy érkezik mögöttem. De aztán nem foglalkoztam vele mentem tovább a hosszú átmenetben teljesen különböző útvonalat választottunk, így csak az ötös ponton ért utol. Néhány rövid átmenet után egy újabb hosszú következett. Itt is más felé mentem, egy nagyobb kerülő mellett döntöttem. A nyolcas pontra érve gondoltam magamban, hogy ez valószínűleg nem volt jó döntés, de aztán kiderült utólag, hogy mégis. Néhány rövidebb átmenet következett. A tizenegyes pontra érve Filó ismét hátulról érkezett. A következő két pontra együtt mentünk. A tizenhármas ponton volt a frissítő ez nagyon jól jött, mert itt már éreztem, hogy elég fáradt vagyok. A következő pontra elkövettem egy kisebb hibát ezért Filó távolodni kezdett. Innen már csak egy hosszabb és néhány rövidebb átment volt vissza. Néha még a távolban feltűnt előttem, de itt már nem volt esélyem közelebb érni hozzá. A célba elég fáradtan érkeztem, de összességében egy jól sikerült futás volt kevés hibával. 

Rita 

Eredmények: http://www.tajfutaspecs.hu/images/stories/versenyek_2016/igaz_bela_ev/igaz_bela_eredmeny.html

Képek: https://picasaweb.google.com/107541600725798572429/20160306BmHosszutavuBajnoksag?feat=flashalbum#6258982787421594850