rightitem

Éjszakai edzés 2/1.

Éjszakai edzés 2/1

 

Május utolsó Szerdáján neki vágtunk a második edzésnek az Éjszakai OB-ra készülve. Akik eljöttek, különböző hosszúságú pályákat futhattak, a pontokon műanyag szalagok.

Most a legnagyobb, 6km-es pálya elemzésébe kezdek.

Rajt-1: Nagy tempóval indultam neki a feladatnak, ezért csak az irányt néztem, átvágva a másik kisösvényre, tudtam is, pontosan hol vagyok. Jött a sűrű növényzet, amikor kiértem belőle, meg kellett állnom, hogy beazonosítsam magam, a pont alatt vagyok.( Biztonságosabb lett volna, hogyha maradok az ösvényen, majd a jobbra levő töbör után vágok le, szintezek, így a ponttól délre elhelyezkedő két töbör látványa messziről biztosabb támadópontot ad.)

1-2-3: edzés van, tehát irányban, de nem is kell az utat használni, mert a völgyet követve beleesünk a két töbörbe, ezután kiolvasni és megfogni a pontot. A 3-asra irányban, más lehetőség nincs, azonban ezt sikerült elrontanom, mégpedig: amikor az út előtt elhaladtam a gödrök és a babapiskóta alakú töbör mellett, folytattam a futást az irányt nézve. Mivel délről kerültem azokat, ezért a ponttól délre kellett landolnom. Így is történt, ám én azt gondoltam, a lila vonal keresztezésében levő töbrök között futok el. A nagy töbörről pattantam vissza. A hiba oka a túlzott magabiztosság és az ez okozta nagy tempó volt, vagyis nem figyeltem azokra, amiket láttam is!

 

3-4. Az északról kerülő útvonalon rögtön látszik, hogy kiérni az út kereszteződésbe a 2-es alá ugyanannyi idő, mint ugyanarra az útra kiérni az 1-es mellé, így a legjobb egyenesen. Az útról bevágás után, helymeghatározás, és irány a ponta. 4-5. A tervem az volt, hogy megyek irányba, beazonosítom a tereptárgyakat, megfogom a pontot. A beazonosítás sikerült, viszont elfutottam a pont mellett. A körön belül látható, hogy a szaggatott szintvonal bekúszik a völgybe. Ezt nem tudtam pontosan kiolvasni, így csak futottam a földletörés feletti töbör jól látható, meredek oldala felé. Ráeszméltem, hol is vagyok, elindultam „irányba”, ez nem sikerült, a gödröket látva gondoltam, keletre vagyok… Kifutottam az útig, majd onnan vissza a pontra, ahol észrevettem a szalagot, és azt, hogy itt haladtam el. 5-6. Utólag irányban kellett volna haladni, a több tereptárgy kiolvasása közben nem térülhettem volna el a pontot megelőző töbrökbe. 6-7. A markáns domborzati formák végig vezettek a pontig. 7-8-9. 7 esről elkapni a  kis ösvényt, majd a nyeregből felfutva belebotlunk a pontba( ha nem , a többi töbör megfog). 9-re egyenesen, az útkanyarból bevágni, keresni a gödröt, majd onnan a pont előtti nagyobb töbör jó támadópont!

9-10. Jobbról kerülni semmiképp nem érdemes, bár ha fennáll a veszélye annak, hogy a nyeregben átfutó ösvény végét keresve belefutunk valamelyik töbörbe, időt veszthetünk. 10-11. A balról kerülő megoldáson gondolkoztam, egy versenyen többet töprengtem volna rajta, ám a déli útvonalnak biztos támadópontja a felhagyott ösvény. Az északi rövidebb, viszont a déliben folyamatosabban lehet a szintet felvenni, az északi útvonal vége nagyon meredek, ezért nagyon lassú.

12-13. Iránymenet, a vastag nyiladékot el kell kapni, futni az úton, amikor meglátom a jobbról érkező utat, bevágok az erdőbe és követem balról a gerincet a pontig.

Volt miből tanulni.

mate