rightitem

Baranja Open 2015 - Nasice

Az elmúlt hétvégén a megye tájfutása a horvátországi Nasicébe tette át székhelyét.Kellemes tavaszi,élénk széllel kísért időben volt részünk. A népes mezőnyt többnyire jól futható,szabdalt dombvidéki terep fogadta.Szerencsére az erdő még nem zöldült ki,így a zöld területek a jó látást biztosítva csak a futást lassították.A korábban lehullott sok csapadék miatt a talaj elég mély volt.Többeknek gondot okozott a széles patakon való átkelés,ennek ellenére voltak akik száraz lábbal megúszták a két napot.

 

Az első napi pályát sikrült hiba nélkül lekűzdenem.A hosszú 1-es után a 2-re kellett először jobban figyelni.Az addig látott metsződések inkább lankásak voltak,mint mélyek ezért bevállaltam az iránymenetet.Meg is lett hamar.Jöttek sorban a pontok,tempóm is jó volt.A 8-as figyelős volt. Maradtam felette,számoltam a hajlatokat és figyeltem a rét sarkát.A 9-re megtapostam a patakmedret.Nagyon hideg volt a víz.Végig folyamatosan futottam,még a fölfeléket is,ami pszichikailag adott némi pluszt. Nagyobb öröm már csak a célban ért:nyertem az első napot.Mögöttem mindenki,még a Mester is.1,2 és 5 perces előnyöm lett az üldözőkkel szemben. Cinikusan fogalmazva:levertem mindenkit,mint vak a poharat.

A 2.napon megint megkaptuk a hosszú első átmenetet.Futottam,de éreztem,hogy egy kicsit fáradtabban mozgok.Az átmenet felénél az 1 perccel utánam rajtoló,hasonló átmenetet futó nádszálvékony Kornél viharzott el mellettem.A 3-nál elment fél percem,kicsit alatta kerestem. Az 5-ös volt az első ami igazán tetszett,jól és pontosan futottam rá.A 6,7-re oldalról elém került Kazi hátát néztem egyre messzebbről. A 8-ast kicsit előrébb vártam,de mintha Kazi is,mert hirtelen előttem termett.Létra is ott volt,de lehet,hogy másik pontra ment.Itt már fejben számoltam,hogy 1,5 percet eldobtam az előnyömből. A 10-es felé elmentem a büfébe,aztán jött a szokásos átúszás a patakon.A 13,14,15-re pontonként fél perccet hagytam ott.Bizonytalan voltam pont- közelben.Összességében 3 percet hagytam az erdőben.Ekkor futott be szélvész Pataki Gábor,aki pont 3 perccel vert meg,de lehet,hogy doppingolt. Most én voltam a pohár. A Mester is hozott rajtam fél percet,így csatát nyert,de háborút nem:maradtam összetett győztes.Durván 30 éve várok arra,hogy egy dobogón állva Vinicz fejét felülről láthassam. Nagyon sokan álltak fel a dobogóra a csapatból,így most eltekintek a felsorolástól,mert a szakosztály névsort is mellékelhetném. Jó hangulatú versenyen voltunk,jó társasággal,érdekes terepen.
 
Azt tudnám összegezve mondani,amit a két pesti srác a Tüskevárban:jövünk jövőre is Matula bácsi.

Rozi

 Dobogósok képekben: 

Fotók