rightitem

Danish Spring - Hihetetlen hideg, haldokló fóka, hátborzongató futás és halnélküli sushi

Monsklint

Hihetetlen hideg

Ma a Mont Klint nemzeti parkban túráztunk de valami eszméletlen hideg volt. Először a gyönyörű kilátást föntről néztük meg es egy órával később leereszkedtünk a 200m-rel alattunk lévő tengerparthoz. Az előrejelzés szerint 0C-5C között volt a hőmérséklet de a szél ezt igencsak lehűtötte. Szóval az volt a gond, hogy séta közben sikerült igencsak kiizzadni es a hatalmas hideg szel erre rárakott egy lapáttal. Szóval lelépcsőztünk par száz lépcsőfokot a tengerhez ahol a gyönyörű mészkőfal es a hullámok között egy par méter szeles kavicsos savon kellett átsétálnunk a következő lépcsőkhöz amik visszavittek a part tetejére.

Haldokló fóka

Egyértelműen a tengerparton történt a nap legérdekesebb része. Miután leértünk a vízhez, a Bálint kijelentette:

- Figyelj Robi, a Csilla látott a tv-ben labdázó fókákat, szervezz mar egyet ide nekünk.

Ezután a csapat széthullott három részre, a Bálinték eltűntek előre, a Robi volt a középhad, mi meg a hátvédek. Bár Bálinték folyamatosan fókát kerestek amire igencsak kevés volt az esély, de így is végrehajtották azt a hatalmas bravúrt, hogy a három méteres úton képesek úgy elmenni egy foka mellett, hogy észre sem vettek :-))) Mi mar messziről láttuk, hogy a Robi előttünk valamit nagyon bámul es láttuk, hogy ez bizony egy haldokló foka. A Bálinték is több perccel később visszajöttek es Robi jelezte, hogy a feladatot teljesítette es prezentalja a fókát. Ezután összeült a tanács es kielemeztük, hogy a fóka most haldoklik vagy nem. Biológia elemzésünk nem tudta eldönteni az esetet mert kicsit vacogott a fóka, szülei nem voltak ott es nem akart visszamenni a vízbe ami mégiscsak meglepő. Ezen információk összessége megzavart minket így továbbmentünk. A felázott talajban az egyetlen cipőm szépen elmerült a mészkőben, a többiek megoldottak úgy, hogy amikor egy hullám visszahúzódott akkor gyorsan átfutottak a kavicsokon a víz es a süppedős mészkő között mielőtt a következő hullám jött volna.

Fóka

 

Hátborzongató futás

A tengerparttól par száz méterre volt a parkoló ahol volt egy tájfutó térképünk. Egyébként a terep növényzete nagyon hasonló volt a Remete-rét es Orfű közötti szakaszhoz, azaz jó láthatóság es szép domborzat. Bár mondjuk itt Dániában volt néha gond egy kis mocsárral meg a kidőlt fákkal. Azért volt a futás hátborzongató mert a több órás vacogásos sétálás után nehéz nekiindulni az edzésnek. A táv egy 6km-es pálya volt amit csatolunk a cikkhez. Ebből az első 5km-ert sikerült 50 perc alatt teljesíteni es elég is volt. A szomorú csak az, hogy a bedagadt bokával is a Robi nyerte az edzést. Átöltözés után indulás a Sushi étterembe!

Halnelkuli Sushi


A csapat egy része tavaly is volt a Running Sushi étteremben ahova megint ellátogattunk. A lényeg az, hogy leülsz egy helyre es a kaja futószalagon halad es mindig leszeded azt amihez kedved van. A vicces az volt, hogy Sushi étteremnek hívjak a helyet es elég sok Sushi is van de azonkívül minden más is megy a futószalagon. Szóval elértük azt, hogy Sushi-t fizettünk de Sushi volt a legkevesebb amit ettünk. Két asztalhoz ültünk, az első asztalhoz érkezett először a futószalag es az egyetlen cél volt, hogy a legjobb falatokat mindig olyan gyorsan együk, hogy a 2. asztalnak ne jusson semmi es lepakoljuk mindig a futószalagról az ételt amikor elhalad mellettünk. Mivel kb 90 percet voltunk az étteremben ez elég nehéz feladat volt ugyanis kétemeletes volt a futószalag es a tányérok minden 2. másodpercben jöttek :-) Szóval teljesen teleettük magunkat.

Haza érkeztünk es arról diskuráltunk, hogy holnap valószínű szétszakad a Banda. A Bálinték Svédország fele veszik az irányt, a Robinak a teljesen bedagadt bokáját kéne ápolni es az en egészségemnek sem segített az egész napi vacogás szóval az újabb túrázás helyett inkább egy sétálós kávézós Koppenhaga látszik jobb programnak.

Feltehetően egy újabb futás azért beficcan mert pénteken már kezdődik az első táv ahol a férfi elit pálya 2.9km es a futott táv a logikus útvonalon 4.1km-re van tervezve.

A pénteki pörgés előtt holnap meg rá kell pihennünk a versenyre.

A következő bejegyzésig jó futásokat kívánunk,

Sziszi

a csapatBálint és Robi