rightitem

Országos Diákolimpia 2015

Diákolimpia 2015

A múlt héten zajlott le életem utolsó Diákolimpiája Zánkán és környékén, melyen a csapat többsége részt vett.

A szombati napunk-szerintem mindenkinek-elég korai keléssel kezdődött, hiszen 5-kor indult a buszunk Zánkára, hogy időben oda érjünk és feltudjunk készülni a futásunkra. Délelőtt sprint versenyszámban indultunk, ami egy-két embernek(Rita, Luca, Berci , Én) válogató is volt a Junior vb-re. A terep a tavalyi rövid távú Ob terepével eléggé megegyezett-inkább futósnak tudom nevezni, egyszerűbb átmenetetekkel-de hát egy sprint többé-kevésbé ilyen. versenyzésem tájékozódós részével szerintem nem volt bajom, inkább a fizikai részével voltak gondjaim, mert nem tudtam eléggé gyors lenni. A verseny sorrendje az én kategóriámba(N6) végül is úgy alakult, hogy a diákolimpiai értékelésben Luca lett az első, én holt versenyben második, Rita 8 és Ági 19 lett. Mivel ez nekünk válogató is volt, ezért beleszámított még Weiler Virág futása is, aki Diákolimpián kívül indult-és válogató eredmény alapján ő lett az első-Luca 2 én holtversenyben 3.

N VI kategória dobogósai

Egy kis pihenés és szabadidő után(a napsütéses időben) délután a váltó zajlott le helyileg ugyanott, de még egy térkép résszel kiegészítve a terepet. Hangával és Juditkával alkottunk egy egyben  családi váltót.

Lány váltó a 4. helyen

 

Első futó Hanga volt, aki a váltót-ha jól tudom:D 3 helyen hozta, -őt követte Juditka, aki 5 helyen futott át, de sikerült negyedikként váltani engem. Eleinte nem volt bennem izgalom, de mire rám került a sor ez már nem volt így. A salgótarjáni csapattal körülbelül 4-5 másodperc különbséggel váltottunk, így szinte együtt mentünk ki a pályára. A pálya 1-2 pont kivételével teljesen megegyezett így nagy részt együtt haladtunk, de az átfutó előtt sikerült kicsit ellépnem és megtartani a 4. helyezést az  előttünk lévő Budapesti váltók után. Délutáni versenyen jobban figyelni kellett a pálya technikájára, mert a terepen voltak lezárások, tiltott területek és becsapósabb részek. Az eredmény hirdetésnek a rendezők megadták a módját , a színház terem színpadára szólították az 1-6 helyezettet, mely esemény alatt  fiúk nagy lelkesedéssel kiabáltak a pódiumos pvsk-nak. Ezt követően  átutaztunk Tapolcára és elfoglaltuk a szállásunkat.

Fiú váltó tömegrajt

Szuhán Gábornak a korlát sem akadály

Vasárnap a normáltávú verseny zajlott le. A megszokottakhoz képest viszonylag hosszabb pályája volt minden kategóriának –ami azért volt,  mert  egyszerűbb és nyíltabb terep volt. A pálya eleje egy teljesen nyílt volt egy két dombbal,  itt szinte lehetett látni az előtted indulót, ami szerintem eléggé zavaró volt. Pályánk közepe bevitt egy bozótosabb erdős részre, ahol jobban kellett figyelni, majd ismét egy nyíltabb terep követte a pályát- ezt a napi versenyt is futósnak tudom mondani, ami nekem annyira nem tetszett, mert jobban szeretem, ha technikás figyelős a pálya. Egyik pontra menet volt egy kisebb bizonytalanságom, de igazából nem volt hibám. A harmadik helyen végeztem előttem Luca holtversenyben az első helyen ismételten.

Tóth Peti a beutón

A verseny mellett az egyesület a„Zöldüljön a zöld sport”kezdeményezésbe bevont embereket önkénteskedni, ahol én vasárnap segítettem kicsit. Kovács Matyi kampány szövegével sikerült meggyőzni embereket a műanyag poharak használatáról és Szuromi Áronnal megtanítottuk az embereket (a kukáknál őrködve) arra hogy a műanyag villa nem bomlik le :D. Sokan részt vettek ezekben a munkákban,  melyek szerintem valamelyest összébb tudják hozni a csapatot. Az eredményhirdetés után indultunk haza, és kezdődhetett a koncentrálás a hétfői fizika érettségire. Útközben megálltunk egy ajándék fagyizásra és háromnegyed 7-re már itthon is voltunk.

 

Csenge

 

 

Dobogósok: 

Rövidtáv:

 • - Szuromi Áron (FIII) 3. hely
 • - Szuromi Mátyás (FV) 4. hely, Gyenizse-Nagy Balázs 6. hely
 • - Gyurina Judit (NII) 3. hely
 • - Kovács Gréta (NIV) 6. hely
 • - Pataki Réka (NV) 2. hely
 • - Viniczai Csenge (NVI) 2. hely

Váltó:
- Baranya 3 - Viniczai Csenge, Viniczai Judit és Viniczai Hanga 4. hely
Normál táv:

 • - Szuromi Áron (FIII) 3. hely
 • - Kovács Barnabás (FV) 2. hely, Gyenizse- Nagy Balázs 6. hely
 • - Viniczai Judit (NIV) 6. hely
 • - Pataki Réka Dalida(NV) 1. hely
 • - Szuromi Luca 1. hely, Viniczai Csenge (NVI) 3. hely

Dobogósok képekben: 

 

Kovács Gréta N IV.

Pataki Réka NV.

Viniczai Judit NIV.

Szuromi Áron FIII.

Szuromi Matyi, Gyenizse-Nagy Balázs FV.

Kovács Barnus és Gyeni FV.