rightitem

Iskolai VB - értékelés

Az alábbiakban olvashattok egy-két gondolatot a versenyről a lányoktól!

Hanga

 

Vasárnap – edzés a bemutató terepen

Brutálisan szép helyen volt, és amilyen szép, olyan más. Eléggé sziklás, bozótos és meredek terep volt, vagyis nem egy tájfutó álom, de ettől függetlenül nagyon élveztem az edzést. Azt hiszem ez főként az izgatottságom miatt volt, de úgy egyáltalán… a pontkeresgélés is élvezetes volt. Teljesen felkészültnek éreztem magam a másnapi versenyre, ami sajnos nem a várakozásaimnak megfelelően sikerült. De annyi biztos, hogy életem legtanulságosabb versenye volt.

 


Normáltáv

A karanténban eltöltött hosszú várakozás után kicsattanó energiával indultam bemelegíteni (a rajt környékén bemelegítő térképpel lehetett futni, az összes pontot megfogtam, majd egy rövid gimnasztika és repülőzés után rajthoz álltam). Az adrenalin szintem kiütötte a mércét, a lábaim erővel teli, eltökéltség pipa. Egész évben erre készültem, úgy éreztem, nagyon jól fogok futni. Az utóbbi időben az edzés is jól ment, és a térképpel sem voltak gondjaim, egész magabiztos voltam. A rajtom után száguldani kezdtem a pályámon, utolértem a 2 előttem indulót, teljesen belelkesültem. A 4. pont után kicsit belassultam a bozót miatt, utol is ért egy skót lány, akit előtte leelőztem. Próbáltam vele elfutni, de lerakott. Ez nagyon zavart. Viszont jól kifáradtam a nagy üldözésben. Meg is álltam egy kicsit. Segítettem egy kisfiúnak, aki nem tudtam, hogy hol vagyunk, majd tovább futottam. Rossz irányba… Csak az zakatolt az agyamban, hogy gyorsan-gyorsan, már így is túl sok időt jöttem, és mire észrevettem, hogy rossz helyen vagyok, teljesen elszívtam. Fogalmam sem volt, hogy hol vagyok. Mire helyre tettem magam, teljesen elment a kedvem az egésztől, ráadásul a végén az egyik ponton elfelejtettem bélyegezni. Katasztrofálisan éreztem magam, a célban már csak sírni tudtam.Cry

Amit tanultam, az az, hogy türelmesnek kell lennem magammal. Túl jót akartam futni, és emiatt lett siralmas a végeredmény. Mindegy. Egy fél óra önsajnálat, negatív gondolatok és önmagam szidalmazása után gyorsan elfelejtettem az egészet. Filó és Vinicz megvigasztaltak, úgyhogy újult erővel álltam rajthoz szerdán.

Középtáv

A hétfői dolgokból okulva nagyon koncentrálva, kicsit lassabb tempóban, szinte hiba nélkül futottam le a pályám. Így is voltak kisebb bakik, de alapvetően elégedett vagyok. Nagyon nehezen futható terep volt, sok sziklával és bozóttal, de leküzdöttem! Szipiszuper Wink

Eszti

Normáltáv

A rengeteg új élménytől kissé még amortizálódva álltam neki a pályámnak. A technikai részével magamhoz képest elégedett voltam, de azért kis hibáim voltak. Ami levésbé ment, az a fizikai része volt. Ez köszönhető a hőségnek, a náthámnak és a sok szintnek. De összességében egy ilyen eredményre számítottam.

Középtáv

Az idő kicsit lehűlt. És bár a gyönyörű táj valamennyire mérsékelte, a mai eredményemmel nem igazán voltam elégedett. A terep elég technikás volt, nem éreztem magabiztosnak magam, pedig a pálya is rövidebb volt. Hát a „kellenek a kudarcok is, azokból lehet jót tanulni” hozzáállást szerettem volna erősíteni magamban. És örültem a többiek sikerének!

Kata

Középtáv

A mai verseny előtt izgultam a legjobban. Hosszas procedúra után végre eljutottam a rajtig. Próbáltam nagyon odafigyelni, de a szokatlan és sziklás terepnek köszönhetően már az 1-es pontra hibáztam, így nem tudtam sikerélménnyel indítani a pályát. Ez után kicsit visszavettem a tempómból, és igyekeztem nagyon pontosan tájékozódni. Hamarosan utolért Csenge, egy darabig tartottam a tempóját, de aztán lehagyott. A pályán még két nagyobb hibát követtem el, ennek ellenére azonban elégedett vagyok ezzel a szereplésemmel.

Ági

Nekem a normáltáv terepe jobban tetszett, mint a középtávú, mert az nem volt annyira sziklás. A pálya is egész jól ment, csak a hosszú átmenetben választottam rossz útvonalat, meg el is szívtam kicsit. A középtávon a 2. pontra volt egy apróbb hibám, majd a következő egy nagyobb, teljes képzavar. Erre 9 percet mentem, míg a többieknek 1 perces átmenet lett. Utána már jó volt, csak a sok szikla, kő miatt alig bírtam futni.

Csenge

Annyira nem vagyok elégedett magammal, mert a fizikai része az első nap eléggé rosszul ment. A középtáv már jobban sikerült. A normáltávon egy útvonal választási hibám volt, ahol inkább kerülni kellett volna. A középtáv terepe nagyon sziklás volt, emiatt nehézkes volt a haladás az erdőben, de inkább erre a napra tudom azt mondani, hogy jobban ment. Maga a verseny nagyon élvezetes, nem akarok hazamenni… de talán az itteni ellátást már kicsit sokallnám, ha még maradni kéne, hiszen túl jó! Cool