rightitem

II. Pécsi Tájékozódási Futó Gálamérkőzés (PVSK Kupa)

Versenyértesítő

 

 

Időpont: 2016. november 26. (szombat)

Helyszín: Pécs, Tüskésrét

Versenybíróság:

Pályakitűző: Gyenizse-Nagy Balázs és Baumholczer Máté

Ellenőrző bíró: Gyenizse-Nagy Balázs és Baumholczer Máté

SI: Kersity András

Versenyközpont: A tüskésréti tó nyugati oldalán található parkolónál

GPS: 46.053673, 18.243753

Megközelítés:Az 58. sz. főútról (Siklósi út) a Faiskola útra kell lekanyarodni (a temető és az Interspar áruház között), innentől végig egyenesen. Az utca kivisz a tüskésréti tóhoz.

Megközelítés tömegközlekedéssel:

Béke utca megálló (1150 m) 6, 7, 7Y, 8, 22, 23, 23Y, 24, 41, 73, 73Y járatokkal

Interspar megálló (700 m) 41Y, 42, 142 járatokkal

Menetrendek: http://mobilitas.biokom.hu/menetrend

Parkolás: A tüskésréti tó melletti parkolóban

Verseny formája:Nyílt, egyfordulós, nem rangsoroló, nappali, egyéni tájékozódási futóverseny. Rövidített középtávú pályákkal: 20-25perces győztes idők.

Kategóriák:

Kezdő: könnyű, legtöbb helyen út, vagy egyéb vezetővonal mellett teljesíthető pálya. Ajánlott: FN10-12, és a teljesen kezdő, maximum egy-két versenyen részt vett futóknak. Nem farstázott.

Könnyű: nehezebb a kezdőnél, de könnyebb a haladónál. Ajánlott: FN14, nem kezdő, de kevesebb tapasztalattal, illetve kevésbé jó fizikummal rendelkező futóknak. Nem farstázott.

Haladó: Az elithez hasonló nehézségű, de teljesíthető :) pálya, viszont jóval rövidebb. Ajánlott: tapasztalt, de hosszabb távot nem akaró/bíró, illetve kevésbé tapasztalt, de a kihívást bevállaló futóknak.

Elit: Technikailag és fizikailag is kihívás. Ajánlott: Tapasztalt, hosszabb távot bíró futóknak.

0” idő: 9:00

Gyülekező: 8:50-kor közösen megyünk ki a rajtba, ahol mindenki megkapja a térképét. A bemelegítésre előtte van lehetőség, ezért kérünk mindenkit, hogy időben érkezzen! Bemelegítő térkép később elérhető az esemény facebook oldalán. Igény esetén kinyomtatjuk, ezt kérjük jelezni nevezéskor.

Nevezés: E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címeken

Nevezéskor kérjük megadni: nevet, kategóriát, dugóka számot, vagy dugóka igénylését

Nevezési határidő: 2016. november 22. (kedd) 21:00

Nevezési díj: Ahogy tavaly belekezdtünk, a következő szezonban igyekszünk begyújtani a rakétákat és minél több hasonló eseményt rendezni, hogy pénzt gyűjtsünk egy közeli értékes, de országos versenynek nem alkalmas, így rossz befektetésnek számító (bizonyos szempontból) térkép/edzőterep profi kihelyesbíttetésére. Így újra kihelyezünk egy perselyt, melybe mindenki annyi pénzt helyezhet, amennyit megért neki az élmény.

Térkép: 2016. novemberében helyesbített, 1:4000 méretarányú, 2,5 m alapszintköz, A/4 méretű.

Helyesbítők: Baumholczer Máté, Gyenizse-Nagy Balázs

Terep: Növényzetileg végtelenül változatos, többnyire lapos. Részben erdő, részben nyílt és félig nyílt területek, bozótfoltokkal, bokrokkal, ültetett fenyvessel, ültetett akácossal. A talaj szokatlanul puha, egyenetlen, sok vadtúrással. Az aljnövényzet néhol magas, de többnyire fűfélékről lévén szó, a futást nagyban nem korlátozza.

Pályaadatok:

Kezdő: 1,7 km, 20 m szint, 7 ep.

Könnyű: 2,1 km, 20 m szint, 10 ep.

Haladó: 2,9 km, 20 m szint, 20 ep.

Elit: 3,9 km, 20 m szint, 24 ep.

 

 Pontérintési rendszer: Sportident elektronikus pontérintő rendszerrel.

Cél-rajt távolsága: 350 m, 0 m szint

Eredményhirdetés: 10:15

Verseny lebonyolítása: Tömegrajttal, farsta és szakaszkombináció használatával.

Egyéb:

A versenyen mindenki saját felelősségére indul!

Ajánlott ruházat: bozótruha, szögescipő, vagy futócipő használata ajánlott.

További információ a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címeken.

 

Jó versenyzést kívánunk!

Rendezők.