rightitem

Pontbegyűjtő Országos Csapatbajnokság

Idén Lillafüredtől nem messze, a gyönyörű őszi színekben pompázó őszi Bükkben rendezték meg az Országos Pontbegyűjtő Csapatbajnokságot a DTC-sek. Szerencsénkre nem csak az erdő, hanem az idő is gyönyörű volt, így minden lehetőségünk megvolt egy jó futásra aznap.

 

Mivel ez nem egy szokványos versenyszám, az edzőink előző este adtak egy megoldandó térképes feladatot, hogy gyakoroljuk a pontok jó elosztását csapatonként. Ezeket megcsináltuk és utána át is beszéltük, én Hangával és Jucival. Szerintem hasznos volt.

A rajt 1800 méterre volt a versenyközponttól, úgyhogy egy jó fél órával előbb elindultunk, hogy kellően bemelegíthessünk, ráhangolódhassunk a versenyre.

Az első kötelező pontra menet osztottuk el a pontokat, aztán mindenki ment a maga útjára. Én 2 közeli pontot kaptam, és 3 viszonylag messzebb lévőt, egy íven. Ezek közül egyikre nem lehetett támadópontot találni, ezért lassabbra fogtam a tempót, és ez be is vált, mert csak pár méterrel csúsztam alá. A többi pont is jól megvolt, kis hibáim voltak csak. Az utolsó pontra futva hallottam, ahogy Hanga biztat, mert megbeszéltük, hogy megvárjuk egymást, és hát ők értek előbb oda, már ott vártak.
Együtt befutottunk, jól esett, hogy közben többen is szurkoltak a csapatból! Smile A kiolvasásnál kiderült, hogy minden pont megvan, emiatt sem kellett már aggódni. Annyira nem voltunk elégedettek, mert Juci előttem 10 perccel ért a 100-asra, tehát az elosztás lehetett volna jobb is... Izgultunk, hogy ez vajon hányadik helyre lesz elég. Ahogy értek be a csapatok, úgy tűnt, akár a győzelem is meglehet ezzel a futásunkkal! Smile

Közben rengeteget szurkoltunk, kiabáltunk a többi PVSK-snak is, meg úgy egyáltalán, élveztük, hogy ilyen szép időben a természetben lehetünk.

Szerintem egy nagyon szép nap volt! A végén többen is felállhattunk a dobogóra, mi a legmagasabb fokára!! A szenior győztes férfi csapattal együtt egy szép piros csősállal is gazdagodtunk! Smile

Gréta