rightitem

EVB2015

Amint a szombati napi beszámolóban már említve lett, valóban egy csodás, eredményes hétvégét töltöttünk együtt a csapattal a Pilisben. Számomra inkább a társaság szempontjából volt emlékezetes, nem az eredmény oldaláról, ezért ez alapján is fogom alakítani beszámolómat.

 

 Szóval mint írtam számomra nem sikerült úgy, mint ahogy akartam, bár így visszatekintve a szombati nap nem is volt nagyon katasztrofális, helyezés szempontjából pedig sokkal nem is lehetett volna jobb. Azonban az én feladatom a vasárnapi beszámoló.

 

 Vasárnap reggel már nem kellett olyan korán kelni, mint előző nap, mivel a szállásunkról indultunk Esztergomból, nem pedig Pécsről, így a buszunk csak 8-kor indult. Így a szobánk 3/4 8-kor nagy nehezen fel is kelt.

 

 A parkoló ugyanott volt, mint előző nap, ezért megint le kellett sétálni a célba, azzal a különbséggel, hogy most le is költöztünk, az átöltözéshez nem kellett visszajönni a buszhoz.

 

 A verseny 10 órakor kezdődött, a fiúk tömegrajtjával, innentől kezdve egy csoport folyamatosan az átfutó kordonja mellett izgult a futókért. Nagy öröm volt látni, hogy Szuromi Áron első átfutóként már vezető pozícióban hozza 1-es váltónkat. Később megérkezett Viniczai Hanga is, aki 2. helyen jött, ami szintén nagyon szép eredmény volt, és nem is volt nagy hátrányunk. A harmadik futóknál Werner Boróka átfutójánál először el sem akartuk hinni, hogy a 2-es csapatunk is 2. helyen futott át, de egy pár másodperc múlva a szpíker megerősítette gyanakvásunkat. Közben a fiú váltónk is 1. helyen állt 3 futó után, Áron, Szuromi Matyi és Kovács Barnus nagyszerű futásaikkal. Berci indult ki 4. futóként, aki további 1 perccel növelte is előnyünket. Máté előnye tehát majdnem két perc volt a Sparis Bakó Áron előtt, és nagyjából ugyanekkora különbséggel be is érkezett. Én éppen 4. futóként váltáshoz készülődtem, amikor Máté megérkezett a befutóra, és meghozta a várva várt győzelmet a fiúknál. Sajnos Filó befutóját már nem láthattam aki pár perccel Máté mögött jött, mert köztük megérkezett az én váltótársam is.

 

 Hát nem akarom túlzottan jellemezni a futásomat, elég annyi, hogy az elején elintéztem magamnak, amikor két kisebb hiba után sikerült a 3-asra egy szűk negyed órát mennem egy 3 perces átmenetben. Nagyon örültem, amikor végre kicsivel több, mint egy óra sportolás után megláttam a célkaput. Itt szeretném megköszönni azoknak, akik még az eredményhirdetés előtti percekben is nekem szurkoltak az átfutón és a befutón, nagyon jól esett, hogy az egyes csapaton kívül is foglalkoztatok velem!

 

 Az eredményhirdetésen végre újra két PVSK-s csapat állt a dobogó legfelső fokán, ahol mindössze 3 család+1 ember képviseltette magát , megspékelve a lány 2-es csapat 2. helyével. A dobogóról csak egy valaki hiányzott: én. A N120-as csapatunk is győzedelmeskedett.

 

 Fáradt, de boldog és eredményes csapatunk este 7 óra körül ért Pécsre, hogy folytassa a felkészülést, azonban most már az idei utolsó nagy megmérettetésre, a miskolci OCSB-POCS csapathétvégére.

 

 Férfi 1. hely: Szuromi Áron, Kovács Barnabás, Szuromi Mátyás, Kovács Bertalan, Baumholczer Máté

Női 1. hely: Viniczai Hanga, Szuromi Hanga, Viniczai Csenge, Szuromi Luca, Kovács Filoména

Női 2. hely: Werner Boróka, Viniczai Judit, Kovács Gréta, Becze Rita, Pataki Réka Dalida

Női 120 1. hely: Viniczainé Kovács Ildikó, Kovács Bernadett, Turcsánné Cseh Erzsébet

 

Gyeni