rightitem

Hosszútávú Országos Bajnokság

Luca

Az év első országos bajnoksága

A Nyírbátoron megrendezett hosszútávú bajnokságon két pécsi versenyző szerzett bajnoki címet. Csillag Vera a PVM versenyzője N45-ben és Szuromi Luca a PVSK egyik fiatal "pontgyárosa" N18-ban diadalmaskodott.

 Az időjárási körülmények miatt sokáig nem volt biztos, hogy a verseny az eredeti
kiírásnak megfelelő időpontban megrendezésre kerül
. A versenybíróság végül úgy döntött, hogy nem halasztják el az év első bajnokságát, így mindenkit szeretettel vártak Nyírbátoron. A PVSK idén is egy kisebb, de annál ütősebb 17 fős csapattal érkezett. Az év első bajnoksága sok szempontból egy igen nehéz megmérettetés. A hosszú alapozás kevesebb versenyzési lehetőséget biztosít így az elmúlt szezon rutinjaira és a jó felkészítőedzésekre, éveleji versenyekre támaszkodva lehet megszerezni a rajthozálláshoz nélkülözhetetlen optimális magabiztosságot. Valamint nélkülözhetetlen a kitűnő fizikum és állóképesség akár a teljesítés, akár a győzelem a cél, hiszen ez a versenytáv a leghosszabb a bajnoki futamok között (felnőtt férfi kategóriában 27km)!

A két elit kategóriában Kovács Filoména és Baumholczer Máté indult éremesélyesként. Az igen hosszú pálya végül az 5. helyet jelentette nekik. Lendületes évkezdés a felnőtt kategóriában, jó reményekkel várhatjuk a következő bajnoki számokat. Az ifi és junior kategóriákban is jól szerepeltünk ezek közül igen kimagaslik az ifi lányok teljesítménye ahol az első kettő helyen PVSK-s versenyző állhatott. Szuromi Luca (képünkön) a tavalyi győzelem után megvédte címét és újra bajnoki címet szerzett! Második lett Viniczai Csenge, valamint 8. Becze Rita és 15. Vonyó Virág! Igen kecsegtető pozíciók a váltóversenyekre gondolva!

További helyezések:

N45: Turcsánné Cseh Erzsébet 3.

F18: Kovács Bertalan 4.

F20: Kazal Márton 7., Nagy Attila 11.

F21: Werner Péter 16.

F45: Viniczai Ferenc 6., Turcsán János 7., Rosinger Zsolt 11., Pataki Gábor 21.

F65: Dr. Szűcs Győrgy 21.

F70: Ijjász István 14.