rightitem

Élmény beszámoló - Liburnija Open

 

Gyeni elemzése után ugyanerről a versenyről Réka élménybeszámolóját olvashatjuk!

 

Szombaton reggel fél 7-kor  indultunk, és kb. 11 órára értünk oda az első napi terepre (feljebb vannak róla képek), szerencsére gyönyörű idő volt, kék ég, és napsütés. Elég érdekes volt, hiszen ahogy a középső képen is láthatjátok, hogy föld helyett kövön futottunk, és körülöttünk birkák szaladgáltak. Az elején egy kicsit féltem, hogy el fogok esni és megint történik valami velem, de amint felvettem a térképet éreztem, tudok egyensúlyozni még így is, szinte tökéletesen. A tájékozódási része nem volt nehéz, teljesen nyílt volt a terep, többször is előfordult, hogy már messziről láttam a pontot, mégis vétettem egy buta irányhibát. A 8-as pontra menet, gondoltam, á ez egyszerű lesz csak átmegyek a kőmezőn és meglátom a pontot, onnan meg már csak futni kell. Meg is láttam, csak sajnos nem az enyémet. Hanem a saját pontomtól körülbelül 100 méterre lévő vizes- mocsaras gödröt. Innentől egész jól ment. A 12-es pont volt még egy kicsit nehézkes, fölé mentem a pontnak, de egy kis bizonytalansággal jól megfogtam. 25 percet jöttem a pályán, ami szerintem jó idő, elégedett voltam vele, hiszen alig hibáztam, és nagyon élveztem, hogy egy ilyen különleges terepen futhattam.

tájfutásA versenyről délután 4 óra körül jöttünk el, innen a Krk városban lévő szállásunkra mentünk, amit nehézkesen ugyan, de megtaláltunk. Szép hely, kár hogy nem volt meleg víz.

tájfutás

A második nap sem volt semmi, az erdőt tekintve. Tele van hatalmas kisebb kövekből épített 1,5-3,5 méter magas kőfalakkal. Emiatt itt kicsit jobban is féltem, és egyszer megbotlottam, amikor éppen egy ilyen falon futottam (merthogy olyan is volt, amikor rajta kellett futni), de szerencsére nem volt semmi gond. Tájékozódásilag nehéz volt, hiszen néhol úgy kellett közöttük tájékozódni akár egy labirintusban, és a futást is megnehezítette (habár abban a növényzet is szerepet játszott sok helyen).  Szerintem az előző napihoz képest, ez egy sokkal lassabb verseny volt.  Jól ment, nagyon élveztem a pályát, egy kisebb hibám volt. A 3-as pontra rossz kőrakásnál kerestem a pontot, itt találkoztam Mező Évi néniékkel is J.  De azért ez a nap is nagyon tetszett, 44 percet sikerült produkálnom.

tájfutó térkép

Rajtam kívül, Gyeni és Kersity Andris lett első a PVSK – ból, Tóth Marianna pedig második.

Összességében nagyon jó kis verseny volt. :) 

Réka