rightitem

Cseh országos bajnokság

Pataki Réka tollából...

Szeptember 25-én, pénteken indultunk el két kocsival a cseh normáltávú országos bajnokságra. Este fél kél kilenc körül érkeztünk meg a szállásra, ahol már javában folyt a vacsora, de szerencsére rövid időn belül mi is megkaptuk az adagunkat. A mi alvóhelyünk sajnos kicsit messzebb volt, mint a többieké, de azért így is jól éreztük magunkat.

            Másnap délben volt „nullidő”. Én a mezőny vége felé ötvenre indultam. Egész jól ment a pálya, nekem nagyon tetszett a terep. Összesen három és fél percet hagytam benne, egy nagyobb és egy kisebb hibám volt, ezért is lepődtem meg, hogy megnyertem a selejtezőmet. Ez nyilvánvalóan annak is köszönhető, hogy külön kerültem az idei EB győztesétől, és egy másik erős cseh lánytól.

            A döntő előtt eléggé izgultam, habár én indultam utolsónak az előző napi győzelmemnek köszönhetően. Azt hiszem kissé dekoncentrált voltam az egész pályán, ami sajnos nem tudom miért volt. Volt több kisebb hibám, és egy egészen nagy is. A hosszú átmenetnek a végét rontottam el, eggyel lejjebbi kerítésnél kerestem a pontot, ez két és fél percig tartott, amit ha nem követek el, a dobogón állok. De a tájfutásban persze nincsen ha...  Ezen kívül természetesen nagyon élveztem a pályát, hiszen gyönyörű volt a terep.

            Az eredményhirdetést nem vártuk meg, hanem amilyen gyorsan csak lehetett, indultunk haza. Az utazás egészen jó hangulatban telt: különböző játékok és vicc-mesélések mellett, szinte röpült az idő! Smile

 

Eredmények – A döntő:

Pataki Réka (W16): 8. hely

Szuromi Hanga (W16): 11. hely

Viniczai Csenge (W18): 6. hely

Szuromi Luca (W20): 12. hely

Szuromi Matyás (M18): 17. hely